Fixa bordshockeyspelet

Hockeyspel turnering

Att spela bordshockey är nästan lika mycket en folksport i Sverige som riktig ishockey. Spelet har nog framkallat både glädje och frustration hos de flesta som prövat på det. När man har spelat lite för mycket, kan det dock hända att spelet slits ut något. Skulle det till exempel gå sönder mitt i en prestigefull final, kan man kanske ångra att man inte gav den lite vård innan spelets början.

Men hur gör man egentligen?

Förstärk skenorna

Skenorna är en av de delar av spelet som slits mest. Särskilt mycket slits dem om det är spännande matcher, där spelarna kanske är lite mer benägna att dra hårt – och mycket – i spakarna.

Friktionen gör att de förr eller senare kommer att äta in sig i plasten som sitter runt om. Så småningom blir konsekvensen att hålen i skenorna växer. På grund av detta kan spakarna bli vingliga. I värsta fall kan det leda till vassa kanter som ivriga spelare skär sig på.

Det som kan göras för att förhindra detta är att limma på metallbrickor över hålen på ett nytt spel. Metall slits ju ut bra mycket långsammare än plast. Dock får man vara beredd på att de ramlar av någon gång under någon match – men då är det ju bara att limma på dem igen.

Mer glid för pucken

Ett förslag är att göra matchen lite roligare genom att lägga potatismjöl på isen. Detta ska göra att pucken glider i en rasande fart. Dock finns en liten risk med detta. Potatismjöl riskerar att kärva kugghjulen när det åker ner under isen. Att reparera kugghjul som kärvar på grund av potatismjöl vill nog ingen hålla på med. Har det trots allt hänt får man nog köra med högtrycksluft på burk och förstoringsglas med belysning för att få bort det.

Fixa bättre målnät

När spelet köps följer det med två vita målnät. Dessa ska hängas under ribban för att förhindra att en puck flyger ut efter att den varit inne i målet. Det finns dock alternativ som fungerar bättre än de medföljande näten, menar han.

Spelpappan föreslår helt sonika att man köper en lång, smal metallkedja och hänger upp den i målets ribba. Dessa ska fånga upp pucken och släpper ner den i kassen, samtidigt som den ändå låter en rullande puck åka in om den är tillräckligt hårt skjuten.

Källa: Tipsen är delvis tagna från bloggen Spelpappan

Share this postKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *